Eurooppaan suuntautuvalla lomamatkalla täytyy olla jos monenlaista pukua ja asukokonaisuutta matkalukussa. (Lähde: Beyers Mode 6/1957)
 

Puutarhajuhliin

Kankaina suositaan kukallista satinettia, ilmavaa puuvillabatistia, luonnonsilkkistä shifonkia ja sveitsiläistä pitsikangasta.


(ry 96 cm)



(ry 88 cm)

 

Pesupuku

Muotiväreinä vuoden 1957 kesänä ovat keltainen monina vivahteina munankuoresta sitruunaan. Myös aqua-turkoosi on erikoisen kaunis pellavakankaassa samoin myös korallinpunainen.


(ry 88 cm)


(ry 112 cm)

 

Kävelyllä kaupungilla

Kaupunkeja katsellessa tulisi käyttää hihallisia pukuja. Syväänuurretut pääntiet ja paljaat olkapäät eivät ole paikallaan. Paljastavaa vaatetusta ei muutenkaan pidetä sopivana esimerkiksi Italiassa.


(ry 88 cm)


(ry 104 cm)


Kylpylän kävelyteillä

Kotelonkapeat silkkipuvut, johon kuuluu jakku tai pitkä takki, jonka kanssa käytetään leveä lieristä hattua ja puolipitkiä mokkahansikkaita, sekä samanväristä käsilaukkua ja kenkiä.


(ry 108 cm)


Rannalla


(ry 92 cm)


(ry 100 cm)


(ry 96 cm)
 

Täyteläinen nainen

Ei heitäkään pidä unhoittaa. Vartalon mukaisista malleista ei tarvitse suinkaan luopua, kunhan muistaa käyttää ohuiden silkkikankaiden alla kuumanakin päivänä paitaa.


(ry 112 cm)


(ry 112 cm)

 

Uskollisia matkatovereita

Matkalaukkuun kuuluu pakata tyylikäs silkkiripsitakki ¾ – pitkin hihoin tai pitkähihaisen popliinisen pitkän takin kauniine huivikauluksineen. Kumpikin sopii matkalle ja kaikkien pukujen kanssa käytettäväksi. Pitkä takki täytyy matkapuvustossa olla. Sen tulee olla väljä malliltaan, niin että se sopii puuvillajaquard- tai pepitakävelypuvun päällä käytettäväksi.


(ry 96 cm)


(ry 100 cm)


(ry 96 cm)


Muutama iltapäiväpuku


(ry 92 cm)


(ry 100 cm)


(ry 92 cm)


Kaikkiin kuvan malleihin löytyy kaavat. Mallit on lisätty Picasa-albumiin, joissa tarkemmat mitat. Kuvat/kaavat ja tilausohjeet löydät sivun vasemmassa laidassa olevasta laatikosta.