Inter Mode 4/1958 antaa kattavan uutisoinnin kevään muotiin. Tekstiä on osittain referoitu, kuvat ovat myös kyseisestä lehdestä.

 

Päätapahtumana tulee olemaan säkkipuku. Se tuli esille jo viime muotikautena. Kuten monet muotiuutuudet, ne ovat tuoneet tullessaan monenlaisia mielipiteitä. Niille jotka eivät voi tottua säkkipukuun, on vyö pelastava tekijä. Tämä muoti on niin muunneltu, että jokaiselle luulisi löytyvän omaan makuun soveltuva malli. Yhteistä kaikille näille uusille puvuille on, että ne ovat tulleet lyhyemmiksi, 30-40 cm lattiasta. Kuitenkin polvien on oltava peitossa.

2z4z7lj.jpg

(ry 88 cm)

nuk9k.jpg

 

Toinenkin piirre uudelle muodille on, etteivät ne saa olla tiukkoja vyötäröstä. Kaikki mallit ovat mukavan väljiä. Vyötärö on edelleen tavallisella paikallaan kaikissa paitapusero- ja kevyissä kesäpuvuissa, mutta vyöt ovat löysinä, että ylimielinen huolettomuus tulee myös näistä esille.

4sk5cn.jpg

(ry 92 cm)

 

Suurenosan kevätkokoelmaa muodostavat kotelopuvut, jotka on useimmiten yhdistetty jakkujen ja boleroiden kanssa. On hyvin muodikasta täydentää puvut näiden kankaaseen ja väriin sopivilla takeilla ja jakuilla. Kaikissa malleissa on pyöreä, luonnollinen olkaviiva, istutetut hihat tai kimonohihat, jotka ovat lyhyet, 3/4- tai kyynärpään pituiset. Monissa tapauksissa on selkä puseromainen, mitä nähdäänkin tiukoissa puvuissa.

192elt.jpg

(ry 92 cm)

xcuhx5.jpg

(ry 88 cm)

 

Iltapäiväpukujen kuosi on hyvin naisellien. Puvut ovat kapeita ja niiden poimutukset kietoutuvat pehmeästi vartalon ympärille.

dhfz7t.jpg

33p5zlz.jpg

(ry 104 cm)

 

Cocktailpuvut ovat leveitä tai puolileveitä ja niissä huomataan erikoisesti avarat pääntiet ja kauniit poimutelmat.

nwzi4g.jpg

(ry 96 cm)

 

Teinimuoti kehittyy jatkuvasti ja mallit tässä ovat viehättäviä tiukoin yläosin ja keinuvin levein hamein.

4vio1h.jpg

(ry 88 cm)

 

Kävelypuvut osoittavat monia hauskoja muunnoksia tänä vuonna. Klassisen kuosin lisäksi, jossa vyötäröä tuskin eroitetaan, löytyy lyhyt, puoleksi vyötäröä myötäilevä muoto, puserojakku, canadienne-, blouson- ja saharienne-puku.

dff3r.jpg

(ry 88 cm)

33uwqb6.jpg

(ry 88 cm)

 

Takit myös nähdään monissa eri muunnoksissa. Yksinkertainen, suora takki klassisella kuosilla ei koskaan mene muodista. Myös uusia muotoja nähdään paljon, esim. soikionmuotoinen väljä takki pehmein, pyörein olkaviivoin. Suurelta osalta käytetään takeissa sidottavia vöitä, pyöreää kaarrokekaulusta ja piilonapitusta.

hvuz6e.jpg

 

Väriasteikko on rikas ja vaihteleva. Pääasiassa kuitenkin nähdään sinistä ja valkoista, joita käytetään myös tänä muotikautena urheilupukuihin ja -takkeihin. Muita sinisiä vivahteita ovat sinikelloon vivahtava, kuninkaansininen, turkis, meren- ja taivaansininen. Edellisen kauden väreistä ovat beige, hiekanväri ja norsunluu edelleen muodikkaita. Uusista väreistä erikoisesti merkille pantavaa on pähkinän ja paahdetun sokerin ruskea, puu ja pronssi. Myös kaunis tomaatinpunainen, luumu, lehmuksenvihreä ja valkoinen ovat muodikkaita värejä.

2ew05fn.jpg

(ry 104 cm)

dxnsbc.jpg

(ry 100 cm)

 

Skotlantilaisruudulliset tulevat jälleen muotiin. Ruusu on edelleen eniten käytetty kuvio silkkikankaissa, muita kuvioita ovat kirjavat kukat, hennot porsliinikuviot, raidat ja pilkut.

6hoj6v.jpg

(ry 92 cm)

2e0scpk.jpg

(ry 88 cm)

k1dvye.jpg

(ry 100 cm)

ndx2yv.jpg

(ry 92 cm)

Rinnanympärysmitoin merkittyihin kuviin minulta löytyy kaavat. Kuvat on myös lisätty Picasa-albumiin, joissa tarkemmat mitat. Kuvat/kaavat ja tilausohjeet löydät sivun vasemmassa laidassa olevasta laatikosta.